Nieuw noodnummer voor bedreigde advocaten en rechters in Nederland

NEDERLAND - Advocaten en rechters die zich onveilig of bedreigd voelen, of die vragen hebben over hun veiligheid, kunnen voortaan via een landelijk telefoonnummer terecht bij het Contactpunt Beroepsgroepen.

Dit is een van de getroffen maatregelen na de moord op advocaat Derk Wiersum van drie weken geleden, meldt de Orde van Advocaten.

Advocaten kunnen het Contactpunt Beroepsgroepen alleen benaderen via de algemeen deken of de algemeen secretaris van de NOvA, aldus de orde: ‘Beide fungeren voor de advocatuur als centraal meldpunt. Zij zetten de melding vervolgens door naar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. De betrokken advocaat wordt vervolgens zo snel mogelijk teruggebeld door een NCTV-functionaris over de vervolgstappen.’

Advocaten kunnen het contactpunt bereiken via een speciaal telefoonnummer van de NOvA. Dat is te vinden is op Mijn Orde, zodat alleen de beroepsgroep er toegang toe heeft. In geval van acute nood moeten advocaten nog altijd het algemene noodnummer 112 bellen, benadrukt de NOvA. In het geval van bedreigingen blijft het bovendien van belang om aangifte bij de politie te doen.

Na de moord op Wiersum zijn de beveiligingsmaatregelen voor meerdere rechters en advocaten betrokken bij het liquidatieproces tegen Ridouan Taghi aangescherpt.

Related article:

Dutch lawyer of key witness assassinated in Amsterdam

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.