Oud-hoofdofficier Roger Bos: houding en verklaring Jos Brech teleurstellend

WILLEMSTAD - De uitkomst van het strafproces tegen Jos Brech is teleurstellend, omdat de waarheid over de raadselachtige dood van Nicky Verstappen in 1998 verborgen blijft.
 
Dat zegt voormalig hoofdofficier van justitie in Limburg Roger Bos vanuit Curaçao, waar hij procureur-generaal is. De houding en verklaring van Jos Brech tijdens het proces zijn teleurstellend en ongeloofwaardig, zegt Bos.
 
De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in de nacht van zondag 9 en maandag 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in Limburg. Op dinsdag 11 augustus werd hij daar in de buurt dood aangetroffen.
 
Na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek maken politie en OM in augustus 2018 bekend dat Jos B. de donor is van de verdachte sporen die zijn aangetroffen op kleding van Nicky. Kort daarna werd hij na een tip in Spanje aangehouden. Jos B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.
 
Tussen december 2018 en juli 2020 waren er in deze rechtszaak verscheidene voorbereidende zittingen. De inhoudelijke behandeling van de zaak was van 28 september tot en met 16 oktober 2020.
 
Op vrijdag 20 november 2020 om 13:30 uur doet de rechtbank Limburg in Maastricht uitspraak.
 
Foto: Roger Bos kondigde in 2017 het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek aan (Beeld ANP)
 
Procesdeelnemers
 
Rechtbank
Drie rechters behandelen de zaak:
dhr. mr. B.G.L. van der Aa
dhr. mr. M.B. Bax
mw. mr. C.G.A. Wouters
 
De griffier: mw. mr. C.K. Spronk
 
Openbaar Ministerie
Officieren van justitie:
dhr. mr. D. Mattheijs
dhr. mr. P. Emmen
 
Advocaat van de verdachte
dhr. mr. G. Roethof
 

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.