Behandeling Moordzaak Palu Blanku op andere locatie

WILLEMSTAD – Op 5 februari zal de moordzaak Palu Blanku worden behandeld. G.G.G.J. en C.R. worden verdacht van dit misdrijf. De behandeling van de moordzaak vindt plaats in Marjorie’s Palace te Peruweg 192.
Het Hof heeft op 5 februari 2021 geen andere geschikte ruimte en wijkt daarom uit naar deze alternatieve locatie.
 
De zitting is openbaar en begint om 9.30 uur in de ochtend; publiek en pers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Maar gezien de Covid-19 maatregelen die ook op deze locatie getroffen moeten worden, zijn er slechts enkele plaatsen beschikbaar voor publiek. Volgorde van toewijzing is wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
 
Het is niet toegestaan om tassen en/of andere bagage mee het gebouw in te nemen. Bezoekers moeten een geldige ID en mondkapje bij te hebben. Autosleutels en medicatie (indien nodig) kunnen meegenomen worden in een klein transparante plastic zakje.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.