UNA lezing 4 september CuraƧaose overheid en integriteit

WILLEMSTAD - Op woensdagavond 4 september van 20.00 uur tot 21.30 uur verzorgen de Amsterdamse filosoof Frans Geraedts van het bedrijf Governance & Integrity en de socioloog Bart Hofstee van het Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam een lezing bij de UNA over het onderwerp integriteit en het organiseren daarvan in overheidsorganisaties.
 
Geraedts en Hofstee zijn als experts op uitnodiging van Mw. Whyte, directrice van het lokale adviesbureau DMC betrokken bij het opstellen van een algemene gedragscode voor ambtenaren en een code voor ministers en statenleden. Zij denken daarnaast samen met DMC mee over de opzet van het integriteitbeleid onder meer op basis van de resultaten van het onderzoek van Transparency International dat op 25 juni 2013 is gepubliceerd.
 
Tijdens hun lezing zullen Geraedts en Hofstee ingaan op de vraag wat moet gebeuren om de Curaçaose overheid over tien jaar op een hoog niveau van integriteit te brengen, gemeten naar internationale standaarden en naar de standaarden van de integere organisatie. De aanwezigen krijgen  in het programma de gelegenheid om met de sprekers en met elkaar hierover in gesprek te gaan.
 
De lezing wordt aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen (UNA) en DMC en is ook online te volgen op www.una.cw/stream

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.