College UNA over meertaligheid 16 oktober

WILLEMSTAD - De Algemene Faculteit van de Universiteit van de Nederlandse Antillen nodigt u uit tot het bijwonen van een openbaar college in het kader van de Masteropleiding Special Educational Needs. Het college is getiteld: “Meertaligheid en onderwijs in het Caribisch gebied.” Spreker: dr. Frans Teunissen
 
Dr. Frans Teunissen is taalkundige en deskundig op het gebied van meertalig onderwijs. Tegenwoordig is hij Onderwijskundig adviseur bij Teunissen Onderwijsadvies. Dr. Teunissen is bekend met de taalsituatie op de Benedenwindse eilanden. Hij heeft in het verleden begeleiding gegeven bij het schrijven van leermiddelen voor de basisvorming op Aruba en heeft in 2008 in opdracht van het Ministerie van Onderwijs van Aruba een rapport geschreven over vreemdetalenonderwijs aan jonge kinderen op Aruba.
 
 
Datum : woensdag 16 oktober 2013
Plaats : Aula UNA
Tijd : 19.30-21.00 uur
Toegang : gratis
Voertaal : Nederlands
 
 
 
 
 
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.