Lezing UNA 5 november “Handhaving van de openbare orde door de Minister van Justitie”

WILLEMSTAD - De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UNA organiseert op dinsdag 5 november 2013 een lezing met als onderwerp: “Handhaving van de openbare orde door de Minister van Justitie”.
 
Voor 10-10-10 was de handhaving van de openbare orde een afzonderlijke verantwoordelijkheid van de gezaghebber van het eilandgebied Curaçao. Na 10-10-10 is daar de Minister van Justitie van het land Curaçao, bij wie ook de eindverantwoordelijkheid voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde berust, verantwoordelijk voor. De handhaving van de openbare orde is daardoor nog nauwelijks als een zelfstandige verantwoordelijkheid te onderscheiden.
 
Deze lezing zal gegeven worden door prof. L.J.J. (Lodewijk) Rogier.
 
Prof. Rogier is hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en tevens buitengewoon hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de UNA. 
 
Datum: dinsdag 5 november 2013
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Aula UNA

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.