Lezing Corporate Litigation UoC 12 februari

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UoC organiseert op woensdag 12 februari 2014 een lezing met als onderwerp: ‘Corporate litigation: Curaçao en Nederland vergeleken’ Deze lezing zal gegeven worden door prof. mr. J.H.M. (Huub) Willems.
 
Prof. Willems is bijzonder hoogleraar Corporate Litigation aan de Rijksuniversiteit Groningen en was vele jaren voorzitter van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Hij fungeert thans nog als raadsheer-plaatsvervanger in die Ondernemingskamer. 
 
Prof. Willems verricht thans als onafhankelijk deskundige onderzoek in de lopende civiele enquête naar enkele overheidsvennootschappen in Curaçao. Hij is hiertoe door het Gemeenschappelijk Hof benoemd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.