Lezing over Albert Helman UoC 28 april

WILLEMSTAD - Op maandag 28 april a.s. zal prof. dr. Michiel van Kempen, buitengewoon hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam en gastdocent aan de masteropleidingen talen van de Algemene Faculteit van de Universiteit van Curaçao Dr.Moises da Costa Gomez (UoC), een lezing geven, met als titel: Een indiaan op het eiland; de Surinamer Albert Helman en de culturele wording van Curaçao.
 
In de lezing, die om 20.00 uur start in Aula A van de UoC, staat de schrijver en politicus Albert Helman centraal met als focuspunten zijn naoorlogse jaren. Deze jaren vormden voor de Caraïbische delen van het Koninkrijk een roerige tijd, met nieuwe ideeën over politieke en culturele zelfstandigheid.
 
Albert Helman/Lou Lichtveld, was iemand die daarin een actieve rol speelde. Hij bereisde het Caraïbische gebied met grote frequentie, en onderhield contact met zeer velen. Maar hoe ging dat nu exact in zijn werk als het ging om de Antillen en met name Curaçao? Met wie had hij contact, wat dacht hij over de mensen en hun ideeën? Zelf had hij maar liefst drie coups meegemaakt en actief deelgenomen aan het verzet tegen onderdrukkers in verschillende landen. Hoe beïnvloedde hem dat en wat gaf hij daarvan mee aan de Curaçaoënaars?
 
De heer Van Kempen zal als biograaf van Albert Helman tijdens zijn lezing een intieme kijk in de wording van de Caraïbische geest geven.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.