PAO-intensief cursussen Curaçao 2015

WILLEMSTAD - Van 23 t/m 27 februari 2015 organiseren de Radboud Universiteit en de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) dit jaar voor de 22e keer de PAO-intensief cursussen op Curaçao. 
 
De cursussen vinden plaats in het World Trade Center.
 
Topdocenten uit wetenschap en praktijk uit Nederland en Curaçao verzorgen cursussen over het vermogens- en ondernemingsrecht. U kunt daarnaast ook kiezen voor de Masterclass Familievermogensrecht, erfrecht en estate planning.
 
Prof. mr. S.C.J.J. Kortmann, prof. mr. F.B.M. Kunneman, prof. mr. G. van Solinge en prof. mr. F.W.J.M. Schols zijn als hoofddocenten aan de cursussen verbonden.
 
Met het volgen van deze PAO-intensief cursussen voldoet u -in een zonnige en ontspannende omgeving- aan uw jaarlijkse opleidingsverplichting.
 
Tijdens deze PAO-cursus zullen drie onderwerpen behandeld worden.
Het eerste onderwerp is hoogtepunten vermogensrecht. De praktijkjurist 
heeft behoefte aan een helder, geactualiseerd overzicht van de ontwikkelingen. In deze cursus wordt ten aanzien van de belangrijkste 
onderwerpen uit het vermogensrecht een overzicht gegeven van de meest recente jurisprudentie. De docenten, afkomstig uit Nederland en uit het Caraïbisch gebied, verschaffen een up-to-date overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit het vermogensrecht, met veel aandacht voor de praktijk.
 
Als tweede onderwerp zal actualiteiten ondernemingsrecht aan bod komen. De cursus is gericht op de Nederlandse en de Nederlands-Caraïbische rechtspraktijk. In deze cursus komt de recente jurisprudentie aan de orde. Uitspraken inzake het Nederlandse en het Nederlands-Caraïbische ondernemingsrecht worden in den brede besproken.
 
Het laatste onderwerp dat tijdens de cursus behandeld zal worden is de 
masterclass familievermogensrecht, erfrecht en estate planning.
 
Vanuit diverse thema’s zal het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht en 
erfrecht door een Nederlandse en Curaçaose bril onder de loep worden 
genomen. Er is tevens aandacht voor fiscale en internationale aspecten en bedrijfsopvolgingsaspecten. De belangrijke onderdelen van de estate planning worden daarmee behandeld. De bijeenkomsten zijn geschikt voor advocaten, (kandidaat-)notarissen, rechters en estate planners. De bijeenkomsten staan enerzijds op zichzelf, maar zijn anderzijds ook met elkaar verweven. Er wordt vooruitgekeken naar volgende bijeenkomsten en teruggeblikt.
 
Voor meer informatie en/of opgave: mevrouw Raggedy Tjon Sien Kie-Vis, 
telefoonnummer 520 8473 of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.