Onderwijssymposium Algemene Faculteit UoC 23 januari

WILLEMSTAD - Op vrijdag 23 januari organiseert de Algemene Faculteit (AF) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) een ééndaags symposium onder auspiciën van de leerstoel Onderwijsbeleid en Onderwijsinnovatie.
 
Dit symposium is een vervolg op het mini-symposium van de AF, dat werd gehouden op 7 november jl., daags na de oratie van wijlen professor dr. Kees van der Wolf.
 
Het symposium op vrijdag 23 januari behelst, naast een plenaire opening met een keynote speaker die zal ingaan op de “Human Capital Theory”, een drietal workshops die door alle deelnemers aan het symposium gevolgd zullen worden. 
 
Thema’s die aan de orde komen, zijn drop outs, doorstroming in de 
onderwijskolom en professionalisering van onderwijsgevenden. Aan het einde van de dag wordt de voortgang rond de vorming van het Platform Onderwijs 
 
Het symposium zal plaats vinden van 8.30 – 17.00 uur op de UoC.
 
Op het symposium is plaats voor 75 deelnemers. Vooraf inschrijven is verplicht:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.