ECONOOM EN HISTORICUS HARVARD UNIVERSITY NAAR STEP CONFERENTIE CURAÇAO

WILLEMSTAD - De eerste STEP Curaçao Conferentie, die op 12 en 13 maart wordt georganiseerd in het Santa Barbara Resort (in samenwerking met CIFA, CIFC en CINEX), brengt een unieke verzameling sprekers bij elkaar.
 
Experts van over de hele wereld delen hun visie op de ontwikkelingen in de internationale financiële sector, en de mogelijkheden die er zijn voor de verdere ontwikkeling van Curaçao op dit gebied.
 
Bijzonder is de komst van Niall Ferguson. Hij is een van de leidende economische historici wereldwijd en hoogleraar aan onder meer Harvard University en Oxford University. Er verschenen tientallen publicaties van 
zijn hand en aantal van zijn boeken werd bewerkt tot televisieserie. Time nam hem in 2004 op in de lijst van 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Zijn artikelen verschijnen regelmatig in toonaangevende kranten 
zoals de New York Times, de Wall Street Journal en de Financial Times. Markant en scherpzinnig als hij is, wordt Niall Ferguson door velen beschouwd als de leidende Britse historicus van zijn generatie. 
 
Tijdens de STEP Conferentie zal Niall Ferguson de huidige wereldvisie schetsen op onder meer transparantie, compliance en belastinggelijkheid; zaken die medebepalend zijn voor de toekomst van internationale financiële centra.
 
Naast Niall Ferguson zullen op de conferentie nog vele andere internationale sprekers te zien zijn, zoals Jan Kees de Jager (oud-minister van Financiën in Nederland), Jerry Cohen (voormalig Chief Legal Counsel van de IRS in de VS), William Heuseler (Head Wealth Planning of Itaú Private Bank in Brazilie), Joseph Kellogg (Partner Wealth Planning Services bij WE Family Offices in de VS), Jonathan Mackay (econoom bij Morgan Stanley in de VS) en Itzik Amiel (autoriteit op het gebied van netwerken).
 
Inschrijven voor de conferentie kan via www.stepcuracaoconference.com.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.