Lezing dr. Richard Martina bij UoC

WILLEMSTAD - Op dinsdag 4 april 2017 gaf dr. Richard Martina een presentatie in de aula van de UoC van zijn proefschrift waarmee hij promoveerde op 22 november 2016 aan de Universiteit van Maastricht.
 
Dr. Richard Martina is Assistant Professor in Entrepreneurship and Innovation en coördinator International Student Exchange bij de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen.
 
De titel van zijn proefschrift luidde “Uncertainty and Resource Constraints in the Small Island Developing States: Essays in Entrepreneurial Cognition”
 
In zijn proefschrift geeft dr. Martina zijn bezorgdheid aan over hoe ondernemers beslissingen nemen als ze over beperkte middelen beschikken en met onzekerheid geconfronteerd worden. In het proefschrift wordt gekeken naar hoe de genomen beslissingen van invloed zijn op de snelle internationalisering van de ondernemende bedrijven, het proces van het ontwikkelen van “new-to- the-world” innovaties en hoe investeringsbeslissingen worden genomen.
 
De resultaten tonen aan dat ondernemers in de SIDS-context flexibel zijn en gebruik maken van een combinatie van verschillende beslissingsstijlen. Bovendien evalueren ondernemers continu hoeveel geld ze moeten investeren versus hoeveel geld ze bereid zijn om te verliezen in het ergste geval, bij het maken van investeringsbeslissingen.
 
Na de presentatie van dr. Martina in de aula van de UoC, kon hij tijdens een receptie op de patio samen met familie, collega’s en genodigden zijn felicitaties in ontvangst nemen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.