UNA PAO cursus Verzekeringsrecht 10 april

WILLEMSTAD - Het verzekeringsrecht is per 1 januari 2012 ingrijpend gewijzigd. Mede daarom heeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UNA twee specialisten op dit gebied uit Nederland gevraagd om over dit onderwerp een keuzevak te verzorgen.

  
Begin april zullen de hoogleraren Wansink en Van Tiggele-Van der Velde aan de UNA onderwijs geven. In die periode zullen zij ook voor beroepsuitoefenaren een korte cursus verzorgen in de vorm van juridisch post-academisch onderwijs.
 
Verder wordt in samenwerking met de Curaçao and Bonaire Insurance Association (CBIA) en Unie van Assurantieconsultants Curaçao (UNAC) een studiemiddag georganiseerd voor de beroepsgroep in brede zin. De post-academische cursus wordt op 10 april 2013 onder de titel Capita Verzekeringsrecht aan de UNA verzorgd, van 18.00-21.15 uur. In deze cursus staat het nieuwe verzekeringsrecht centraal, met speciale aandacht voor onderwerpen die voor de praktijk met name van belang zijn. De cursus bestaat uit de onderdelen De algemene aansprakelijkheidsverzekering en
Bewijsrechtelijke verhoudingen in het verzekeringsrecht. De UNA is zeer verheugd deze experts uit Nederland naar het eiland te kunnen halen.
 
Prof. dr. J.H. Wansink is emeritus hoogleraar Verzekeringsrecht (Rotterdam en Leiden). Prof. dr. N. van Tiggele-Van der Velde is hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen. Beide zijn bewerkers van het deel over de Verzekeringsovereenkomst in de serie handboeken over het privaatrecht, de Asser-serie.
 
Datum: woensdag 10 april
Tijd: 18.00-21.15 uur
Locatie: UNA, zaal S1-02
Kosten: Naf 291,50 incl. O.B.
 
Aanmelding of nadere informatie per e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Het verschuldigde cursusgeld kan worden overgemaakt via MCB 12422601, ten name van Universiteit van de Nederlandse Antillen, onder vermelding van "PAO Verzekeringsrecht".

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.