STEP Conference Curacao geslaagde eerste dag

WILLEMSTAD - Op de eerste dag van de STEP Conference waren zo'n 250 mensen aanwezig uit de financiele en juridische sector van Curacao en Latijns-Amerika, Europa, de Verenigde Staten en Canada.

De tweedaagse conferentie vindt plaats in het Santa Barbara Resort in Curacao. STEP Curacao wil hiermee Curacao als midshore presenteren.

 

De Internationale Financiële Sector van Curaçao vertegenwoordigt meer dan 10% van de economie van Curaçao en biedt werkgelegenheid aan meer dan 3.000 mensen. Curaçao heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardige midshore jurisdictie, en is daarmee de eerste midshore in het Caraïbisch gebied.
 
Curaçao heeft veel ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en is bovendien strategisch gelegen ten opzichte van Zuid Amerika. Dit biedt Curacao kansen om zich verder ontwikkelen als een internationaal zakencentrum met professionele en up-to-date regelgeving en een aantrekkelijk belastingklimaat, waar bedrijven hoogwaardig personeel kunnen aannemen en hoogwaardige diensten kunnen inkopen; een zogenaamde midshore.
 
Anuschka Cova, voorzittter van CIFA, opende de conferentie vanmorgen in aanwezigheid van minister-president Ivar Asjes en een groot aantal leden van de regering. Een vol programma volgde met een groot aantal vooraanstaande sprekers en interessante onderwerpen.
 
De eerste spreker minister-president Ivar Asjes sprak over de focus op Curacao als midshore en richtte een blik op de toekomst.
 
Vervolgens sprak voormalig Minister van Financien van Nederland, Jan Kees de Jager, over de positie van Curacao binnen het Koninkrijk en de Europese Unie.
 
De Minister van Financien van Curacao Jose Jardim belichtte de toekomst voor Curacao en wat nodig is om een solide midshore jurisdictie voor Latijns-Amerika en meer te worden, waarna een panel-discussie volgde.
 
De rest van de dag werd gevuld door een groot aantal sprekers uit de financiele en fiscale sector.
 
 
Ook voor morgen, de tweede en laatste dag van de STEP Conferentie Curacao, staat er een groot aantal vooraanstaande sprekers op het programma.
Dit omvat onder andere Niall Ferguson over “Globalization and Regulation After The Financial Crisis”, "The Origins and Future of FATCA; An Inside Story" door N. Jerold Cohen, Sutherland, voormalig Chief Counsel voor de IRS en "The Big Gamble Meets The Financial Bubble" door auteur Jose N. Abbo.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.