23ste editie PAO-intensief cursussen UoC en RU

WILLEMSTAD - De Juridische Faculteit van de University of Curacao Dr. Moises Da Costa Gomez en het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren dit jaar voor de 23ste keer de traditiegetrouwe PAO-intensief cursussen op Curacao.
 
De cursussen bieden een uitgelezen jaarlijkse mogelijkheid om binnen kort bestek en op hoog niveau weer helemaal bij te spijkeren en op de hoogte te raken van de nieuwste trends. De cursussen vinden plaats op de University of Curacao (Q-lokalen) van 14 t/m 18 maart 2016.
 
Topdocenten uit Nederland en Curaçao verschaffen voor praktijkjuristen een up-to-date overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit het vermogensrecht, ondernemingsrecht en overheidsaansprakelijkheidsrecht, met veel aandacht voor zowel de Nederlandse als de Nederlands-Caribische praktijk. Prof. mr. Bas Kortmann, prof. mr. Frank Kunneman, prof. mr. Gerard van Solinge en prof. mr. Bruno van Ravels zijn als hoofddocenten aan de cursussen verbonden. 
 
Hoogtepunten vermogensrecht
De docenten behandelen in deze cursus aan de hand van de meest recente  jurisprudentie een aantal belangrijke  en voor de praktijk zeer relevante onderwerpen uit het  goederen- en verbintenissenrecht. Aan de orde komen onder meer diverse aspecten van overdracht, aansprakelijkheid, schadevergoeding  en vastgoed.
 
Actualiteiten ondernemingsrecht
Het Nederlandse ondernemingsrecht staat weer een ingrijpende wetswijziging te wachten. Het Nederlands-Caribische ondernemingsrecht wordt verder gemoderniseerd en geüniformeerd. Deze wijzigingen in de regelgeving komen uitvoerig aan de orde. Actuele uitspraken inzake het Nederlandse en het Nederlands-Caraïbische ondernemingsrecht worden in den brede besproken. Aan de orde komen onder meer de regeling van geschillen tussen aandeelhouders, uitleg van ondernemingsrechtelijke contracten, het agenderingsrecht van aandeelhouders, beloning en aansprakelijkheid van bestuurders. 
 
Masterclass Overheidsaansprakelijkheid
In deze masterclass staan de recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het  gebied van overheidsaansprakelijkheid centraal. De cursus is gericht op de Nederlandse en de Nederlands-Caribische rechtspraktijk. Aan de orde komen onder meer de aansprakelijkheid van de overheid wegens onrechtmatige besluiten, inclusief de rechtsmachtverdelingsproblemen die daarbij een rol spelen, de aansprakelijkheid wegens onrechtmatig feitelijk handelen en de pre-contractuele en contractuele aansprakelijkheid van de overheid. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de aansprakelijkheid van de overheid wegens op zichzelf rechtmatig handelen.
 
Doelgroep
Tot de doelgroep behoren advocaten, (kandidaat)notarissen, leden van de rechterlijke macht, bank- en bedrijfsjuristen, juristen bij financiële ondernemingen en overheidsjuristen.
 
Onderdeel van alle hierboven genoemde cursussen is  het symposium “ Overheid en zorgplicht” op woensdag 16 maart 2016.
 
Informatie en/of opgave
Voor meer informatie en/of opgave: mevr. mr. Baukelien Schrantee, telefoonnummer 5690381 of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.