DCLP Top 10 Law Firms Bonaire 2014

Dutch Caribbean Legal Portal stelt jaarlijks een lijst samen van de Top 25 advocatenkantoren van de Dutch Caribbean en van de afzonderlijke eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire en St. Maarten. De basis daarvoor is het aantal advocaten, exclusief fiscalisten, notarieel medewerkers en para-legals.

Heden is de DCLP Top 10 Advocatenkantoren Bonaire 2013 gepubliceerd.

Daaruit blijkt dat het grootste kantoor van de regio, VanEps Kunneman VanDoorne, ook op Bonaire groeit. Aldaar zijn inmiddels maar liefst vier advocaten voor hen werkzaam. Eerstvolgende op de lijst is het eveneens groeiende HBN Law met twee advocaten te Bonaire. Opvallend is verder dat van de zeven kantoren slechts twee alleen een vestiging te Bonaire hebben en aldus geheel solistisch opereren. 

Bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn circa 350 advocaten officieel geregistreerd. Hiervan zijn er circa 11 gevestigd op Bonaire.

 

 

 

Position

Last year

Law Firm

Number of lawyers (in Bonaire office)

Number of lawyers last year

Total number of lawyers in Dutch Caribbean

 

 

 

 

 

 

1

(1)

VanEps Kunneman VanDoorne

4

3

39

2

(3)

HBN Law

2

1

31

3

(2)

David Kock Legal

1

2

12

3

(3)

Van Dijk / SBA

1

2

12

3

(3)

Sulvaran + Peterson

1

1

9

3

(3)

mr. M. Bijkerk N.V.

1

1

1

3

(3)

Van Toll

1

1

1

 

Deze lijst is gebaseerd op informatie van de betreffende kantoren (o.a. websites en informatie van de Orde van Advocaten). Fiscalisten, notarieel medewerkers en para-legals zijn niet meegeteld.

7 juni 2013

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.