Top advocatenkantoren behouden hun positie in ranglijst

Onlangs publiceerde uitgever Chambers & Partners zijn jaarlijkse Chambers Global ranglijsten. Dit jaar behielden alle top advocatenkantoren van Aruba, Curaçao en Sint Maarten in deze ranglijsten hun positie van vorig jaar. Twee individuele advocaten werden aan de lijsten toegevoegd.
 
VanEps Kunneman VanDoorne hield zijn leidende positie in Band 1 voor het elfde achtereenvolgende jaar. Gevolgd door HBN Law en Spigt Dutch Caribbean in Band 2. De kantoren in Band 3 waren eveneens dezelfde als vorig jaar: Soliana Bonapart & Aardenburg, Brown Lawyers en OX & WOLF.
 
In de lijst van individuele advocaten werden twee nieuwkomers verwelkomd. Voor Spigt Dutch Caribbean werd Maike Bergervoet, hoofd van de banking & finance praktijk van het kantoor, voor de eerste keer in Band 3 opgenomen. Voor VanEps Kunneman VanDoorne werd Roderik Van Hees in Band 3 opgenomen. Hij is een van de drijvende krachten achter de commerciële en procespraktijk van het kantoor en met zijn 37 jaar de jongste advocaat in Chambers ranking in de Nederlandse Cariben.
 
Van de zeventien individueel vermelde advocaten zijn er zeven van kantoor VanEps Kunneman VanDoorne: Randolph van Eps, Michiel Gorsira, Roderik van Hees, Rogier van den Heuvel, Focco W Lunsingh Scheurleer en Frank Kunneman. Zowel Soliana Bonapart & Aardenburg (Thomas Aardenburg en Molly Steward) als Spigt Dutch Caribbean (Maike Bergervoet en Martijn Welten) hebben twee individueel vermelde advocaten. Voor HBN Law is Erik de Vries opgenomen, voor OX & WOLF Sabine Altena. Verder zijn opgenomen: Karel Frielink in Band 1 voor BZSE Attorneys at Law and Mirto Murray in Band 3 for Murray Attorneys at Law .
 
Voor de ranglijsten van vorig jaar klik hier
 
Dutch Caribbean Legal Portal
Februari 2021
 
 
 

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.