Expositie Mens en Natuur van Curaçao in Stadhuis

WILLEMSTAD - In de gang van het Gerechtsgebouw (Stadhuis) is het resultaat zichtbaar van een nieuwe expositie die tot stand is gekomen door de samenwerking tussen de Kunstcommissie van het Hof van Justitie en Studio Kort.
 
Deze keer wordt een aantal foto's van cursisten van Studio Kort ten toon gesteld die gemaakt werden tijdens de in 2018 gevolgde
fotografiecursussen. Het zijn foto's met diverse thema’s die de mens en natuur van Curaçao weergeven: van een kind dat in de natuur speelt tot de in de avond verlichte Juliana brug.
 
De cursisten, van verschillende leeftijdscategorieën, hebben gebruik gemaakt van spiegelreflex camera's en compact camera's.
 
Deze expositie hangt vooralsnog tot en met eind februari 2019. Alle bezoekers van het Hof kunnen gratis een kijkje nemen.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.