Openbare verkoop door Openbaar Ministerie Curacao

WILLEMSTAD - Op donderdag 16 juli 2020 om 11.00 uur ‘s ochtends zal het Openbaar Ministerie en het Integraal Afpakteam Curaçao door tussenkomst van de deurwaarder overgaan tot de openbare verkoop van een aantal in beslag genomen motorrijtuigen.
 
Het Integraal Afpakteam Curaçao heeft de afgelopen jaren met succes diverse onderzoeken en acties gedaan waarbij er een groot aantal goederen in beslag zijn genomen. Deze onderzoeken en acties waren met name gericht op illegaal verkregen vermogen door criminele ondermijnende activiteiten. Door de openbare verkoop willen het Openbaar Ministerie en het Integraal Afpakteam Curaçao een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving dat misdaad niet loont.
 
Het Openbaar Ministerie en het Afpakteam streven ernaar om deze openbare verkopen regelmatig te laten houden. Goederen die openbaar verkocht zullen worden zijn onder andere auto’s en scooters. Een ieder die geïnteresseerd is kan de veiling bijwonen op het terrein van Arbeidszorg gelegen aan de Bellisimaweg z/n (zijweg Sta. Rosaweg nabij SUVEC). Bezichtiging van de voertuigen kan geschieden op de dag van de verkoop vanaf 8.00 uur ’s morgens.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.