Miguel Goede algemeen directeur VPCO

WILLEMSTAD - Miguel Goede is onlangs benoemd tot nieuw algemeen directeur van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs. Hij volgt Diana Lorier-Kooi op, die in juli afscheid neemt.
 
Dat staat in een brief van 30 mei die aan de ouders van de leerlingen van de VPCO-scholen is gestuurd.
 
Goede was tot 2011 rector magnificus van de University of Curaçao. Momenteel is hij management consultant voor zijn eigen bedrijf en heeft hij zijn eigen ‘university of governance’. 
 
Miguel Goede is bestuurskundige en politicoloog met bijzondere belangstelling voor de kennissamenleving. De school vervult in de kennissamenleving een belangrijke rol, aldus VPCO. Er is voor Goede gekozen omdat de vereniging op zoek was naar een algemene directeur, niet zo zeer naar een onderwijskundige.
 
Goede gaat zich bezighouden met zogenoemde strategische zaken zoals het personeelsbeleid, de financiën en de randvoorwaarden om het onderwijs verder invulling te geven.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.