Jansen wordt rechter-plaatsvervanger Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Mevrouw mr. D.J. Jansen wordt rechter-plaatsvervanger in het Gerecht in eerste aanleg van Aruba van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, mede namens zijn ambtgenoten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De benoeming gaat zo spoedig mogelijk in.
 
Mevrouw Jansen (1970) begint na beëdiging aan haar opleiding tot rechter bij het Gerecht in eerste aanleg van Aruba. Daarvoor dient zij tot rechter-plaatsvervanger te worden benoemd.
 
Op dit moment werkt Jansen als projectleider belastinghervorming bij het Coördinatiebureau Fiscale Zaken in Aruba. Eerder heeft zij – gedetacheerd vanuit het Gerechtshof Den Haag – ook al gewerkt voor het Gemeenschappelijk Hof als projectleider bij de invoering van twee instanties in de belastingrechtspraak in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.