Reagan Celestijn benoemd tot rechter-plaatsvervanger Curaçao

WILLEMSTAD - Mr. Reagan Celestijn wordt rechter-plaatsvervanger in het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao.
 
De Rijksministerraad heeft besloten hem voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, mede namens zijn ambtgenoten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
 
Reagan Celestijn (1981) studeerde af aan de Universiteit van Leiden in 2005 en werkte van 2006 tot 2013 als advocaat op Curacao.
 
Hij is sinds augustus 2013 als rechterlijk ambtenaar in opleiding bij het Gemeenschappelijk Hof. In het kader van zijn opleiding is het gewenst dat hij zittingservaring opdoet en daarvoor is het nodig dat hij wordt benoemd tot rechter-plaatsvervanger.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.