Minister Oduber Aruba afgetreden

ORANJESTAD - De Arubaanse minister van Toerisme en Transport Otmar Oduber is afgetreden. Dat hebben bronnen bevestigd aan de site NoticiaCla.
 
Al maanden botert het niet tussen Oduber en enkele van zijn collega’s. Dat conflict is de laatste dagen verder opgelopen.
 
Gisteren hebben nog gesprekken plaatsgevonden, ‘s avonds heeft Oduber de knoop doorgehakt en zijn vertrek aangekondigd.
 
Naar verwachting zou de minister vanmorgen zijn ontslag indienen bij de gouverneur. Vanmiddag vindt een persconferentie plaats, waarin Oduber tekst en uitleg zal geven.
 
Naar verluidt voelt hij dat enkele collega’s voortdurend plannen van hem dwarsbomen. Tito Laclé van NoticiaCla zei tegen ParadiseFM dat het aftreden van Oduber op zich niet tot een kabinetscrisis hoeft te leiden. Hij kan worden vervangen. Maar hij wijst er op dat er ook onvrede heerst bij enkele andere ministers. En dat kan de zaak wel op scherp zetten.
 
Oduber was zowel in het kabinet Eman-1 als in Eman-2 minister van Toerisme en Transport.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.