Twee nieuwe advocaten bij Soliana Bonapart & Aardenburg III

WILLEMSTAD - Met de beëdiging van mr. Shalten Hato en mr. Lorna Davelaar, heeft Soliana Bonapart & Aardenburg III er twee advocaten bij.
 
Het Gemeenschappelijk Hof van Curaçao, Aruba en St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba heeft afgelopen dinsdag mr. Lorna Davelaar en mr. Shalten Hato beëdigd als advocaat. De kersverse advocaten zijn verbonden aan het kantoor Soliana Bonapart & Aardenburg III en zullen daar vooral worden ingezet op het kantoor in Curaçao.
 
Lorna Davelaar is in Curaçao geboren en heeft haar bachelor gehaald aan de University of Curaçao. Zij is vervolgens naar Nederland afgereisd en heeft daar haar master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden afgerond. Zij heeft tijdens haar studie ook praktijkervaring opgedaan als stagiaire bij een advocatenkantoor in Curaçao. 
Lorna Davelaar werkt in de algemene praktijk, met name in het arbeidsrecht, verzekeringsrecht, personen- en familierecht en het strafrecht. Zij spreekt Nederlands, Papiaments, Engels, Frans en Spaans.
 
Shalten Hato is geboren en getogen op Curaçao en studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn studie in Nederland deed hij relevante werkervaring op in de civiele incassopraktijk bij een incassokantoor en liep hij een studentstage bij Soliana Bonapart & Aardenburg III. Daarnaast is hij vrijwilliger geweest voor de rechtswinkel Stichting Rechtopjerecht.
Shalten Hato voert een algemene civiel- en bestuursrechtelijke praktijk.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.