Mr. Mauritsz de Kort proposed for appointment to Vice President Court of Justice on Curaçao and Bonaire

The Council of Ministers of the Kingdom of the Netherlands proposed mr. Mauritsz de Kort for appointment of Vice-President of the Joint Court of Justice of the branches Curaçao and Bonaire.
 
Mr. De Kort succeeds mr. Eunice Saleh in this position, after she became President of the Court in January. The decision is effective from April 1, 2017.De Kort was born in Aruba in 1973. After he finished VWO at Colegio Arubano he continued his studies at the HEAO in Arnhem. He then went on to study law at the University of Leiden. De Kort graduated in 1999 and immediately continued to earn his postgraduate masters course at the University of London.
 
De Kort worked as a lawyer in Aruba, Curaçao and Sint Maarten for several years after his studies. In 2007 he began training ‘Rechterlijk ambtenaar in opleiding’ (Raio) to become a judge, which he completed in 2011. From 2011 to 2015 he was a judge at the Curaçao establishment of the Court. Then he was transferred to St. Maarten branch, where he could continue his work.
 
He was also in charge with the press prior to his departure in 2015 to Sint Maarten and up until March 1 st of this year this was part of his job too. His new job brings him back to Curaçao, where he will fulfill his position of vice-president.
 
 
Mr. Mauritsz de Kort voorgedragen voor benoeming totvicepresident Hof van Justitie op Curaçao en Bonaire
 
Mr. Mauritsz de Kort is in de vergadering van 17 maart 2017 van de Rijksministerraad voorgedragen voor benoeming tot vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor de vestigingen Curaçao en Bonaire. Mr. De Kort volgt mr. Eunice Saleh op in deze functie, nadat zij in januari president van het Hof is geworden. De benoeming gaat in per 1 april 2017.
 
De Kort is in 1973 in Aruba geboren. Hij volgde, na het VWO op Colegio Arubano, de HEAO opleiding in Arnhem. Daarna is hij rechten gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Deze heeft De Kort in 1999 afgerond om meteen daarna door te gaan voor de postdoctorale mastersopleiding aan de University of London.
 
Na zijn studie heeft De Kort een aantal jaar in de advocatuur gewerkt op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. In 2007 begon hij aan de opleiding Rechterlijke Ambtenaar in Opleiding (Raio), die hij in 2011 afrondde. Van 2011 tot 2015 was hij rechter op de vestiging Curaçao van het Hof. Daarna is hij overgeplaatst naar vestiging Sint Maarten, waar hij zijn werkzaamheden kon voortzetten.
 
De Kort was tot zijn vertrek in 2015 ook persrechter voor de vestiging Curaçao en tot 1 maart 2017 voor die van Sint Maarten. Met zijn nieuwe benoeming keert rechter De Kort terug naar Curaçao waar hij de functie van vicepresident gaat vervullen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.