In memoriam Joop Komdeur

Toch nog onverwacht vernamen wij van het overlijden van Mr. Ir. J. (Joop) Komdeur op 27 januari j.l. Wij bewaren bijzondere herinneringen aan Joop, met wie we in mei vorig jaar nog een speciaal interview hadden.

In Memoriam Mr. Ir. Joop Komdeur

door Arthur Oster

Een interview is soms een efficiente manier om snel wat over iemand te weten te komen. Joop was daarvoor voor mij een "onbekende bekende". Ik kende hem zakelijk een beetje en zag hem wel eens op recepties en bij andere gelegenheden. "Hallo Joop. Hoe gaat het?" "Dank je Arthur. Goed hoor en met jou?"

Vorig jaar mocht ik Joop interviewen voor de interviewserie van Curacao Legal Portal.
Ik heb toen ook een tekening van hem gemaakt.
Bij het interview heeft Joop me in zijn ziel laten kijken.

Ik heb twee sessies met hem gehad en sprak ik urenlang met hem over zijn leven en over de dood. Dat was indrukwekkend! Maar het was ook een verrassing hoe open hij was. Natuurlijk bood ik hem aan om het interview te lezen voordat het gepubliceerd werd. Daar maakte hij ook gebruik van, maar hij veranderde er geen woord in.
"Het is goed, zo, Arthur. Het is, zoals jij het hebt opgeschreven. Ja, het gaat over de dood, maar die komt eraan. Daar ontkom ik niet meer aan. Ja, was ik inderdaad maar nooit begonnen met roken."

Joop was een bijzondere man! Hij ruste in vrede.

Het betreffende interview kunt u hier nogmaals lezen.

2 February 2010

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.