10 jaar Karel’s Legal Blog

WILLEMSTAD - Op 1 juni 2015 bestaat Karel’s Legal Blog (www.curacao-law.com) 10 jaar. Deze juridische weblog is een initiatief van Karel Frielink, advocaat en partner bij BZSE Advocaten Curaçao.
 
In het Caribische deel van het Koninkrijk was hij de eerste met een juridische weblog.
 
Karel Frielink: ‘Ik werd in augustus 2004 lid van LinkedIn en kort daarna van andere sociale netwerken. In die tijd maakte ik ook kennis met het fenomeen weblog. Toen ik zag dat een weblog een effectief instrument kon zijn voor kennisdeling en marketing, ben ik met mijn eigen weblog begonnen. Wekelijks bezoeken nu honderden mensen mijn website.’
 
Op de weblog wordt aandacht besteed aan het recht van de zes landen en eilanden die tezamen het Caribische deel van het Koninkrijk vormen. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan onderwerpen als ondernemingsrecht, financieel recht en geschillenbeslechting. De meeste teksten zijn in het Engels, maar in de rubriek ‘Mijn opinie’ schrijft Frielink in vaak scherpe bewoordingen over actuele politieke zaken.
 
Er zijn meer dan 550.000 zogeheten pageviews gemeten (dat is het aantal keren dat pagina’s van de website zijn bekeken). De meeste bezoekers van de weblog komen uit de Verenigde Staten. Op de tweede plaats staan de Caribische landen, gevolgd door Nederland, Groot-Brittannië, Canada en Duitsland.
 
‘Een weblog is een uitstekend middel om bestaande cliënten aan je te binden, maar ook om nieuwe cliënten te werven. Maar je moet wel bereid zijn er veel tijd en energie in te steken’, aldus Frielink.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.