Alex Rosaria wil DTA’s met Venezuela, Canada, Nederland en Colombia

WILLEMSTAD – Curaçao moet zich concentreren op het aangaan van een aantal Double Taxation Agreements (DTA’s) anders glijdt onze internationale financiële sector (IFS) af. Dat zegt Alex Rosaria, leider van politieke partij PAIS.
 
Hij hoopt dat de IFS-sector een positieve beslissing neemt over de al jaren onderhandelde DTA met Venezuela.
 
“Onenigheid in de sector heeft onder andere geleid tot inertie met betrekking tot dit dossier. Ik hoop dat iedereen gaat beseffen dat niet hun eigen toko belangrijk is, maar dat het algemeen belang de toon moet zetten”, aldus Rosaria. Volgens Rosaria is het belangrijk om naast Venezuela, zo snel mogelijk een DTA aan te gaan met Canada. Dit omdat Canada een van onze belangrijkste handelspartners is en vanwege de steeds groeiende investeringen die vooral zichtbaar zijn in de bancaire wereld.
 
Naast Canada moet Curaçao de knopen doorhakken voor wat betreft onze belastingregeling met Nederland. “In 2019 loopt de oude offshore-regeling af. DTA’s met Venezuela, Canada, Nederland en later Colombia zullen nieuw leven in de IFS inblazen,” aldus Rosaria.
 
Verder vindt de PAIS-leider dat de regering en de Staten vooral de kwalificatie van belastingparadijs hard moeten verwerpen en bestrijden. Curaçao heeft een groot aantal uitwisselingsverdragen getekend in het verleden en staat daardoor niet meer op de zwarte lijst. Curaçao is volgens hem duidelijk geen belastingparadijs. “Maar we moeten op onze qui-vive zijn voor acties in de G-8 en G-20, en van bepaalde politici die onze jurisdictie proberen zwart te maken. Het moet duidelijk worden dat wij ons eigen nest niet gaat vervuilen. Ook zullen wij onze positie aan andere landen niet weggeven”, aldus Rosaria die overweegt een motie in dit verlengde binnenkort in de Staten voor te leggen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.