MALTA – CURACAO DOUBLE TAXATION TREATY INITIALED

WILLEMSTAD - A double taxation agreement (DTA) has been initialed between Malta and Curacao. The double taxation agreement was signed by Finance Minister Edward Scicluna and Curaçao’s Minister for Finance, Jose Jardim. The Netherland’s Ambassador to Malta, Rita Dulci Rahman was present.
 
The DTA facilitates business and also provides for the exchange of information on tax matters to combat international tax avoidance and evasion.
 
The agreement now needs to be signed and ratified by both sides before it enters into force.
 
 
 
Belastingverdrag Curaçao-Malta
 
Willemstad – Minister José Jardim van Financiën heeft gisteren te Malta de overeengekomen tekst van het verdrag ter voorkoming van dubbele belastingheffing tussen Curacao en Malta geparafeerd. Dat deed hij vergezeld van zijn Maltese ambtgenoot. Met het overeenkomen van het belastingverdrag opent Curaçao ‘een nieuwe etappe ten aanzien van haar potentieel als internationaal financieel centrum’, aldus het persbericht van de regering.
 
Aan de hand van het verdragsbeleid van het ministerie van Financiën, waarbij overheid en private sector de handen ineen hebben gesloten, zijn zowel de TIEA (Tax Information Exchange Agreement) met Colombia alsmede het DTA-verdrag (Double Taxation Agreement) met Malta hiervan de eerste vruchten.
Nadat in het jaar 2009 de laatste tekst voor een verdrag ter voorkoming van dubbele belastingheffing met Jamaica was overeengekomen, is er sindsdien niets concreets ondernomen om internationale belastingverdragen af te sluiten.
Jardim hoopt in dit beeld aanzienlijke verandering te brengen.
Met het overeengekomen belastingverdrag tussen Curaçao en Malta wordt ook verdere economische samenwerking tussen de twee landen mogelijk gemaakt en zijn enkele fundamentele barrières voor die samenwerking weggenomen.
Met deze concrete resultaten wil Financiën aantonen dat het ministerie haar taak als faciliterende partij ten aanzien van de internationale financiële dienstensector ‘serieus neemt’ en ook ‘dat zij in dit kader bereid is zich voor de volle honderd procent in te zetten’.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.