‘Belastingen nog niet terugbetaald aan CTEX’

WILLEMSTAD – De overheid heeft de door Curaçao Exchange NV en CTEX geclaimde belastingen nog niet terugbetaald. In oktober zegde minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm toe met terugwerkende kracht 2,9 miljoen gulden terug te betalen, meldt Radio Hoyer 2.
 
Dat werd destijds met een meerderheid van stemmen in de ministerraad besloten.
 
“Het heeft CTEX zes maanden gekost om de status van E-Zone te krijgen en nog steeds draait het proces om het geld terug te krijgen”, verklaart directeur Anthony de Lima tegenover Radio Hoyer 2. Hij heeft onlangs nog contact gehad met Palm, maar “het moet zijn traject lopen, dus we wachten af”, aldus de Lima.
 
Pueblo Soberano-parlementslid Elmer Wilsoe was het destijds oneens met terugbetaling aangezien CTEX al die tijd niet onder toezicht en regelgeving heeft gestaan van de E-Zone en dus geen recht heeft op teruggave van de bijna drie miljoen gulden. De ministers van die partij hebben volgens Wilsoe tijdens de stemming in de ministerraad dan ook tegen gestemd. “CTEX wil dat hen de status van E-Zone met terugwerkende kracht wordt toegekend, terwijl het gebied op Mahuma pas in juni van dit jaar is benoemd als E-Zone”, zegt Wilsoe.
 
De Lima laat zich niet uit over wat er in de politiek gezegd is, maar zegt even later wel dat CTEX er destijds vertrouwen in had dat de overheid haar woord zou houden, aangezien CTEX geïnvesteerd heeft met de toezegging van terugbetaling van de belastingen. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.