Internationale promotietour Curaçao International Financial Center (CIFC)

WILLEMSTAD - De Curaçao International Financial Center (CIFC) is een “public private partnership” tussen de Overheid van Curaçao en de private sector. Het doel van CIFC is om internationale bekendheid te geven aan de financiële sector van Curaçao.
 
Als onderdeel van haar promotie tour zal CIFC dit jaar op een vijftal internationale conferenties Curaçao als internationaal financieel centrum promoten. De promotietour van CIFC is onderdeel  van het actieplan 2014 welke volledig gericht is op de promotie van de jurisdictie Curaçao op het gebied van internationale financiële dienstverlening.
 
De eerste conferentie die op de promotie agenda staat is de " 6th Latin American Regional IFA Conference" die plaats zal vinden in Santa Cruz Bolivia van 7-9 mei. Andere conferenties die op de agenda staan voor dit  jaar zijn de:
 
7th annual U.S. - Latin America Tax Planning strategies, Miami 4-6 juni
STEP LATAM Conference, Mexico  4-5 september
Latin Markets Private Wealth Latin America & Caribbean, Miami 22-23 oktober
Private Banking LatAm and Americas Family Office Forum, Miami, 19-20 november
 
De Curaçaose delegatie die aanwezig zal zijn in Bolivia en tevens de aanwezigheid van Curaçao op dit evenement  mede mogelijk maken zijn: AIC, Amicorp, Ennia, EY, HBM Group, Intertrust, Kamer van Koophandel, SGG Management (Curaçao) N.V., VBK Services (Curaçao) N.V. en PwC.
 
Het Bestuur en het management van CIFC willen hierbij ook de gelegenheid nemen om de medesponsors van de IFA Bolivia conferentie te bedanken voor hun steun en vertrouwen.
 
 
Over CIFC
 
De Curaçao International Financial Center (CIFC) is een “public private partnership” tussen de Overheid van Curaçao en de private sector. Het doel van CIFC is om internationale bekendheid te geven aan de financiële sector van Curaçao. 
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. CIFC zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector.
 
CIFC wordt gevormd door de volgende organisaties: Ministerie van Financiën, Ministerie van Economische Ontwikkeling, Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten, Kamer van Koophandel, Stichting Logistieke Sector (SLS), Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), Curaçao Bankers Association (CBA), Association of International Bankers (IBA), International Financial Group (IFG) en Curaçao International Financial Services Association (CIFA).
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.