Voorstel van wet Belastingregeling Nederland-Curaçao

NETHERLANDS - Staatssecretaris Wiebes van Financiën informeert de Tweede Kamer over het gewijzigd voorstel van rijkswet inzake een Belastingregeling Nederland- Curaçao.
 
Het voorstel van Rijkswet Belastingregeling Nederland en Curaçao is door de regering Rutte aan de Tweede Kamer aangeboden. 
 
Het voorstel van wet wordt vergezeld van een uitgebreide Memorie van Toelichting (MvT). Voor Curaçao is deze bilaterale belastingregeling, die de multilaterale Belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK) vervangt, belangrijk in verband met de internationale financiële dienstverlening - nog altijd een belangrijke economische sector.

 

Download "Voorstel van wet Belastingregeling Nederland-Curaçao"

PDF document | 37 pagina's | 295 kB
Kamerstuk: Voorstel van wet | 10-06-2014
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.