NOB-commentaar op voorstel van rijkswet Belastingregeling Nederland Curaçao

NETHERLANDS - De Commissie Wetsvoorstellen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft op 1 juli commentaar gegeven op het voorstel van rijkswet Regeling voor Nederland en Curaçao tot het vermijden van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen en een woonplaatsfictie ter zake van erf- en schenkbelasting (Belastingregeling Nederland Curaçao).
 
In het commentaar vraagt de Orde aan te geven of nog steeds wordt uitgegaan van 1 januari 2015 als beoogde datum van inwerkingtreding. Gezien het aantal vennootschappen met een dubbele vestigingsplaats dringt de Orde aan op een praktische invulling van de corporate tiebreaker bepaling door middel van standaardbeleid. Verder wordt op een aantal punten verzocht om een nadere toelichting of verduidelijking.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.