Curacao en VS tekenen FACTCA-overeenkomst

WILLEMSTAD – Minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en de consul-generaal van de Verenigde Staten, James Moore, tekenden gisteren de FACTCA-overeenkomst (Foreign Account Tax Compliance Act).
 
Dit verdrag ter uitwisseling van belastinginformatie tussen de VS en Curaçao heeft als doel de transparantie op fiscaal gebied te bevorderen tussen beide landen en toont de groeiende internationale samenwerking om belastingontduiking te bestrijden, aldus het ministerie van Financiën.
 
 
De Fatca-overeenkomst zal de bilaterale samenwerking op het fiscale gebied tussen Curaçao en de Verenigde Staten verder intensiveren, tevens geeft het ondertekenen van dit verdrag aan dat de internationale fiscale nakoming verder wordt vormgegeven.
 
De VS hebben Fatca in 2010 geïntroduceerd om belastingontduiking in de offshore sector tegen te gaan. De Fatca-overeenkomst tussen Curaçao en de VS draagt er zorg voor dat financiële instituten op Curaçao informatie over Amerikaanse rekeninghouders aan het ministerie van Financiën zullen verschaffen, die op hun beurt de informatie doorgeven aan de Amerikaanse belastingdienst. Evenzo zal de Amerikaanse belastingdienst informatie verstrekken over Curaçaoënaars die een rekening in de Verenigde Staten hebben.
 
“Middels het overeenkomen van deze Fatca-overeenkomst, onderstreept Curaçao zijn vastberadenheid als jurisdictie om niet enkel transparant te zijn, maar tevens als koploper meedoet aan het traject om de internationale automatische uitwisseling van belastinggegevens vorm te geven. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden, dat Curaçao middels het overeenkomen van Fatca een automatische belastingheffing van 30 procent voorkomt tussen beide landen”, aldus Jardim.
 
Moore zei bij de ondertekening: “Het tekenen van deze overeenkomst is een belangrijke stap in de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Curaçao met betrekking tot het bestrijden van belastingontduiking.”

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.