Uitspraak Raad van Beroep voor Belastingzaken 30-01-2015 ECLI:NL:ORBBACM:2015:4

ECLI:NL:ORBBACM:2015:4 Raad van Beroep voor Belastingzaken van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, 30-01-2015, 2011/50535, 62263 en 62264
 
Bh had vanaf 1994 voor 10 jaar recht op vrijstelling van winstbelasting op grond van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling. In 1998 werd het tarief van de winstbelasting in de verordening gesteld op 2%.
 
Op verzoek van bh werd in 2004 de tax holiday verlengd met verwijzing naar “de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling (P.B. 1964,no. 77) ,zoals gewijzigd”.
 
De Raad oordeelt dat die toevoeging alleen kan zien op de wijziging van het tarief van de winstbelasting. Bh heeft vanaf 2005 geen recht meer op vrijstelling van winstbelasting.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.