Wel wetgeving, geen uitvoering cassatie in belastingzaken

ORANJESTAD/DEN HAAG — PDR-leider Andin Bikker diende deze week tijdens het tripartiet in Den Haag een concept-resolutie in over het mogelijk maken van cassatie in belastingzaken om ervoor te zorgen dat ook Curaçao en St. Maarten de wetgeving doorvoeren.
 
Aruba paste de wetgeving met ingang van 1 januari 2015 al aan. Maar van uitvoering is nog geen sprake. “Dat kan namelijk pas als alle landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk, dus ook de BES-eilanden, de mogelijkheid bieden van in beroep gaan bij twee instanties. Tot nu toe hebben Curaçao en St. Maarten de wetgeving nog niet aangepast”, laat Bikker weten.
 
Hij diende dan ook een concept-resolutie in zodat Curaçao en St. Maarten er bij hun regeringen op blijven aandringen om dit alsnog te doen. “Om druk op de ketel te houden.”Het Statenlid hoopt dat de cassatie-regeling eind dit jaar uitvoerbaar wordt. In 2010 diende Bikker een amendement in bij de Tweede Kamer voor het mogelijk maken van cassatie in belastingzaken. Dat resulteerde in artikel 15a van de Rijkswet Cassatieregeling. Maar dat artikel is dus nog niet in werking getreden en cassatie in belastingzaken is daarom nog niet mogelijk.
 
Bron: Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.