Task Force adviseert minister belastingverlaging

WILLEMSTAD – De Task Force Belastingplan Curaçao heeft drie voorstellen bij de regering ingediend om via minder belasting de economie te stimuleren. Zo ligt er nu een voorstel tot gedeeltelijke afschaffing van de Tax-holiday.
 
Daarbij hoeven bedrijven weinig tot geen belasting te betalen. De Task Force wil daarvan af. Ook wil de adviesgroep OB-vrijstelling voor muziekevenementen en vrijstelling van invoerrechten op spullen voor het onderwijs, sport, armoedebestrijding en zorg.
 
De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao vindt dat deze voorstellen het belastingstelsel alleen maar moeilijker maakt en pleit voor een structurele herziening.
 
Bron: Persbureau Curacao

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.