Nieuwe Health Tax uiterlijk donderdag van kracht

ORANJESTAD — De verhoging van 1 naar 2 procent van de zogenaamde Health Tax (BAZV) wordt morgen of uiterlijk donderdag werkelijkheid. Dat laat Financiën-minister Angel Bermudez aan Amigoe weten.
 
“Vandaag afgetekend, morgen afkondiging in de Landscourant en donderdag van kracht”, laat Bermudez desgevraagd weten. Maar het kan zelfs zijn dat het eerder ingaat: “Als de afkondiging vandaag lukt, zal de nieuwe BAZV morgen ingaan.”
 
De minister gaf afgelopen zaterdag aan dat hij in overleg met de belastingdienst nader wilde bepalen op welke dag de 2 procent BAZV verschuldigd is. Op zoek naar de meest ‘pragmatische insteek’, benadrukte hij toen. Desgevraagd maakt hij duidelijk dat dit ook is gebeurd. “De belastingdienst ziet geen onoverkomelijke bezwaren om het nu te laten ingaan. Immers de meeste ondernemers hebben kennelijk hun prijzen al aangepast dan wel zullen hun omzet opdelen bij afdracht over juli.”
 
Controle
 
Sinds de invoering van de Health Tax zijn er nog steeds ondernemers die de BAZV op een onjuiste wijze doorberekenen. Dat zal dan naar alle waarschijnlijkheid ook gebeuren met de verhoging. De belastingdienst houdt hier rekening mee. “Het controleteam van de Belastingdienst zal zo snel mogelijk steekcontroles uitoefenen bij diegenen die als risicovol worden geprofileerd. Die niet of niet volledig hun wettelijke verplichtingen nakomen”, aldus Bermudez.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.