Inlichtingenuitwisseling met Curaçao

THE NETHERLANDS - De Staatssecretaris van Financiën heeft het Memorandum van overeenstemming tussen Curaçao en Nederland inzake de uitwisseling van inlichtingen in belastingzaken bekend gemaakt.
 
Het is voor het eerst van toepassing op inlichtingen met betrekking tot het kalenderjaar 2015.
 
Dit memorandum is gepubliceerd op 2 november 2015 en reeds op 18 september 2015 in werking getreden. Het is voor het eerst van toepassing op inlichtingen met betrekking tot het kalenderjaar 2015.
 
Het memorandum vermeldt onder meer categorieën voor de automatische uitwisseling van fiscale inlichtingen, zoals onroerend goed, dividenden, rente, inkomsten uit zelfstandige arbeid, inkomsten uit salaris, loon en andere vergelijkbare beloningen, directeursbeloningen, inkomsten van artiesten en sporters, inkomsten uit pensioenen, lijfrenten, sociale zekerheidsuitkeringen en andere vergelijkbare beloningen, betalingen aan studenten voor educatie en training, overige inkomsten en persoonsgegevens bij emigratie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.