Goedkeuringswetsvoorstel aanvullend FATCA-verdrag Curaçao naar Tweede Kamer

DEN HAAG - Bij de Tweede Kamer is het goedkeuringswetsvoorstel ingediend van het tussen het Koninkrijk der Nederlanden, ten behoeve van Curaçao, en de Verenigde Staten van Amerika gesloten aanvullend verdrag tot verbetering van de internationale belastingplicht en de tenuitvoerlegging van de FATCA (hierna: Cur IGA).
 
Het aanvullend verdrag is gepubliceerd in Trb. 2015, 171 en 182. De goedkeuring wordt voor Curaçao gevraagd.
 
Het betreft een aanvulling op het op 16 december 2014 tot stand gekomen verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden, ten behoeve van Curaçao, en de Verenigde Staten van Amerika tot verbetering van de internationale belastingplicht en de tenuitvoerlegging van de FATCA.
 
Dat verdrag is gepubliceerd in Trb. 2015, 11 en bevat een bepaling dat het verdrag vervalt op 30 september 2015. Deze datum is niet gehaald. Het aanvullend verdrag ziet op het aanpassen van de termijn.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.