Goedkeuringswetsvoorstellen FATCA-verdrag Curaçao aangenomen door Tweede Kamer

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft op 21 juni 2016 ingestemd met het goedkeuringswetsvoorstel van het tussen het Koninkrijk der Nederlanden, ten behoeve van Curaçao, en de Verenigde Staten van Amerika gesloten verdrag tot verbetering van de internationale belastingplicht en de tenuitvoerlegging van de FATCA.
 
Tevens is het goedkeuringswetsvoorstel betreffende het gesloten aanvullend verdrag aangenomen.
 
Het betreft de wetsvoorstellen 34280 en 34371 (V-N 2016/5/5).
 
Er werd ook een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht zich in te spannen om dubbele belasting voor inwoners van Nederland tegen te gaan, die bijvoorbeeld ontstaat door het hebben van twee nationaliteiten. Nederlanders met de Amerikaanse nationaliteit moeten namelijk in beide landen belastingaangifte doen en belasting betalen.
 
Dubbele belastingheffing wordt niet altijd door het belastingverdrag tussen Nederland en de VS weggenomen. Tussen Curacao en de VS is er geen belastingverdrag van toepassing.
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.