Nauwelijks 38% automobilisten Aruba heeft 2016 wegenbelasting betaald

ORANJESTAD – De motorrijtuigenbelasting voor 2017 kan met ingang van dinsdag 6 december bij de verschillende hulpbestuurskantoren en bij de Directie Belastingen worden betaald.

De Directie heeft tegelijk laten weten bezorgd te zijn over het feit dat voor maar nauwelijks 38% van de 72.440 in Aruba geregistreerde auto’s de belasting voor het jaar 2016 is voldaan. Voor een alarmerend percentage van 62% is niet of slechts gedeeltelijk betaald en sommige mensen hebben zelfs niet voor 2015 nog niet betaald. De woordvoerder van de Directie noemt dit ‘dramatisch’, vooral nu in 2015 sprake was van 30% aan wanbetalers en daarvoor wel eens cijfers van 7% zijn gehaald.

GEBREK AAN RESPECT

Volgens Romano beschouwt haar Directie deze situatie als een ‘gebrek aan respect’ voor degenen die wel netjes hun wegenbelasting betalen. Totaal 46.058 auto’s rijden rond, zonder dat zij bijdragen aan de wegenbelasting. “Dit is het toppunt,” aldus Romano, aangevende dat zoiets nog niet eerder is voorgekomen.
 
GEVOLGEN NIET BETALEN
 
Door het grote aantal wanbetalers gaat de Directie Belastingen volgens Romano strenger optreden. Mensen met betalingsachterstanden over 2015 en 2016 kunnen niet voor 2017 betalen. Mensen die meerdere auto’s hebben en maar voor 1 auto de papieren in orde hebben, mogen evenmin voor 2017 betalen, tenzij van alle auto’s aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan. Dit is de straf voor wanbetalen, aldus Romano.
 
GEEN NIEUWE NUMMERPLAAT
 
In 2017 blijft net als dit jaar de blauwe nummerplaat van 2015 geldig. De sticker voor 2017 krijgt de kleur blauw voor als er en voljaar wordt betaald en rood voor betaling per kwartaal. Auto’s met en A-nummer of een gepersonaliseerd nummer krijgen een ronde sticker, alle andere krijgen een vierkante sticker.De motorrijtuigenbelasting voor 2017 kan met ingang van dinsdag 6 december bij de verschillende hulpbestuurskantoren en bij de Directie Belastingen te Camacuri worden betaald.
 
NoticiaCla

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.