Nederlands fiscaal beleid inzake crowdfunding in ontwikkeling

NEDERLAND - De Belastingdienst werkt aan een overkoepelend beschrijvend document over de fiscale aspecten van crowdfunding.
 
Het document is nog in concept en zal niet op korte termijn worden afgerond, omdat eerst afstemming moet plaatsvinden. Als het document af is, wordt het beschikbaar gesteld op de site van de Belastingdienst. Dat antwoordde de staatssecretaris op een WOB-verzoek.
 
In het WOB-verzoek wordt openbaarmaking verzocht van een stimuleringsregeling of anderszins een afwijkende behandeling ten aanzien van crowdfunding. Dat bestaat niet volgens de staatssecretaris. De Belastingdienst heeft wel standpunten ingenomen in andere documenten en gedeeltelijk openbaar gemaakt waarin de relatie tussen crowdfunding en de ABNI-regeling is gelegd. Uit de notities blijkt ook dat fiscale beoordeling plaatsvindt aan de hand van de feitelijke situatie ten aanzien van de desbetreffende fiscale onderwerpen.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.